کمپانی آلفارومئو یکی از کمپانی‌های معروف خودروسازی در ایتالیا است که شهرت بسیار زیادی در ساخت اتومبیل‌های گران قیمت و باکیفیت دارد. اگر با دقت به لوگوی کمپانی آلفارومئو نگاه کنید، می‌توانید اشاره‌هایی که به تاریخ زادگاه این برند یعنی میلان کرده است را مشاهده نمایید.

در لوگوی این شرکت می‌توانید پرچم شهر میلان (صلیب سرخ با زمینه سفید) به همراه یک اژدهای تارج دار که در حال خوردن یک مسلمان است را مشاهده نمایید. این اژدها به دوران جنگ‌های صلیبی اشاره دارد. در ادامه به صورت کامل شما را با کمپانی آلفارومئو آشنا خواهیم کرد.

بررسی تاریخچه کمپانی آلفا رومئو

منبع تصویر: https://www.supercars.net/

آشنایی با تاریخچه کمپانی آلفارومئو

اس ای آی دی یا سوسیتا انونیما ایتالیانا داراک نام شرکتی است که در سال 1906 به کمک تعدادی از سرمایه گذاران ایتالیایی (مانند هوگو استلا) و توسط شرکت خودرو سازی دارک واقع در شهر ناپل ایتالیا تاسیس شد.

زمانی که شرکت دارک تصمیم گرفت تا این کارخانه را بسازد، آن را به شهر میلان ایتالیا منتقل نمود چرا که به نظر می‌رسید این شهر موقعیت بهتری برای این برند داشته باشد. در ابتدا این شرکت تنها خودروهای شرکت دارک را مونتاژ می‌کرد ولی از سال 1910 تغییراتی در ساختار آن به وجود آمد.

هوگو استلا و سایر شرکا این نظر را داشتند که تولید خودرو در این شرکت و با برند مخصوص شرکت آغاز شود. از آن زمان نام آن به آلفا (آنونیما لومباردا فابریکا اتومبیل) تغییر کرد. اولین خودرویی که در کمپانی آلفارومئو تولید شد، آلفارومئو 30/20 اچ پی بود که جوزپه مروسی در سال 1910 آن را طراحی ( آشنایی با نکات کلیدی در زمان طراحی خودرو) نمود.

نیکولا رومئو در سال 1915 میلادی مالکیت کمپانی آلفارومئو را بر عهده گرفت. این مدیر جدید تصمیم گرفت تا این شرکت را با رومئو هولدینگ و چندین شرکت کوچک دیگر ادغام نماید. همچنین محصولات تولیدی را گسترش داده و برای تولید ژنراتور، انواع موتور هواپیما، واگن‌های قطار، لوکوموتیو و کمپرسور اقدام کردند.

نهایتا در سال 1920 بود که نام این کمپانی به آلفارومئو تغییر پیدا کرد(سرگذشت این کمپانی و نحوه شکل گیری آن شباهت عجیبی به کمپانی رولز رویس دارد، به منظور آشنایی با تاریخچه کمپانی رولز رویس به مقاله آن مراجعه کنید) و به شکل امروزی خود درآمد. در سال 1986 این شرکت با مشکلاتی رو به رو شد. به دلیل تغییر مدیرعامل در سال‌های گذشته و همچنین ضررهای مالی زیادی که به این کمپانی وارد شده بود، مدیر کل کمپانی آلفارومئو تصمیم گرفت با فیات وارد مذاکره شده و شرکت را بفروشد.

در آن زمان فیات علاقه چندانی به خرید کمپانی آلفارومئو نداشت ولی برای اینکه از تعداد رقیبان موجود در بازار خودروسازی ایتالیا بکاهد، آن را خریداری کرد. فیات متعهد شد که تمامی کارکنان و کارمندان قدیمی را نگه داشته و همچنین تمامی سهام شرکت را بدون هیچ کم و کاستی خریداری نماید. او به خوبی از پس این تعهد برآمد.

چه زمانی کمپانی آلفارومئو وارد مسابقات اتومبیل رانی شد؟

در سال 1913 یعنی سه سال بعد از تاسیس این شرکت، اولین ماشین مسابقه‌ای توسط کمپانی آلفارومئو ساخته شد. این ماشین در سال 1925 توانست به راحتی در رقابت‌های جهانی برای خودروهای گرند پیریکس شرکت کرده و جایزه دریافت کند.

تا کنون این کمپانی در زمینه اتومبیل رانی بسیار عالی عمل کرده است. موتورهای اسپرت مانند موتور مسابقه گرند پیریکس توانسته در دسته‌هایی مانند مسابقات تورینگ و رالی و همچنین ماشین‌های مسابقه‌ای اسپرت مقام‌های بسیار خوبی را دریافت کرده و به خوبی رقابت کند.

آشنایی با کمپانی آلفا رومئو

منبع تصویر: https://carsbase.com/

خودروهای آلفارومئو در ایران

تعدادی از خودروهای کمپانی آلفارومئو در ایران نیز ارائه می‌شوند. آلفارومئو جولیتا، آلفارومئو 4 سی و آلفارومئو میتو از جمله محصولات این کمپانی در ایران هستند.

جدیدترین خودروی آلفارومئو در ایران، نوع 4 سی است که به صورت جزئی در برخی شرکت‌های اجاره خودرو در مشهد دیده شده است. این خودرو دارای 4 سیلندر و 16 سوپاپ می‌باشد. حجم موتور این خودرو 1742 سی سی است که باعث شده تا به یکی از خودروهای قوی در ایران تبدیل شود. اگر بخواهیم به دیگر تجهیزات آلفارومئو 4 سی اشاره نماییم می‌توانیم از سیلند یک پارچه، سنسور پارک عقب، دو کیسه هوا، سیستم کنترل باد لاستیک و … نام ببریم.

آلفارومئو جولیتا یکی دیگر از خودروهای این برند در ایران است که دارای 4 سیلندر و 16 سوپاپ می‌باشد. حجم موتور این خودرو 1368 سی سی بوده و در ایران طرفداران بسیار زیادی دارد. آلفارومئو جولیتا دارای صندلی‌های تاشو، سیستم صوتی از روی فرمان، بلوتوث، 6 کیسه هوا، صفحه نمایشگر چند منظوره، صفحه نمایش اطلاعات خودرو، ریموت کنترل، سیستم تنظیم نور چراغ‌ها با زاویه فرمان، سنسور پارک و … می‌باشد. این خودرو در سال 2011 تولید شده و به بازار عرضه شده است.

در رابطه با آلفارومئو میتو نیز باید بگوییم که این خودرو دارای 4 سیلندر و 16 سوپاپ بوده و حجم موتور 1368 سی سی دارد. از دیگر امکانات این خودرو می‌توان به سیستم خاموش و روشن شدن خودکار موتور در ایست کامل، 7 کیسه هوا، سنسور باران، مه شکن جلو و عقب، کیت الکل سنج، دکمه‌های چند کاره روی فرمان، کروز کنترل، صندلی‌های تاشو ردیف عقب، فرمان تلسکوپی چهار جهته، سیستم کنترل خودرو جهت رانندگی اسپرت یا زمستانی و … می‌باشند.